صادرات سبزیجات یکی از زمینههای مهم در صنعت کشاورزی و تجارت بینالمللی است. با توجه به افزایش نیاز به تأمین غذای کافی و متنوع در سراسر جهان، صادرات سبزیجات به عنوان یک فرصت اقتصادی برای کشورها مطرح می شود. صادرات سبزیجات، ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع مرتبط با صادرات را به همراه دارد.
صادرات سبزی تازه و سبزی خشک مانند دیگر محصولات صادراتی مثل صادرات خشکبار و صادرات پسته به انواع کشورها انجام می شود. سبزی تازه و سبزی خشک ایرانی طرفداران بسیار زیادی در بازار کشورهای قطر، امارات و عمان و همچنین در بعضی از کشورهای اروپایی دارد.
انواع سبزیجات برای تهیه آش و سوپ مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین جهت تهیه خوراک های دلمه و خوراک های گوشتی هم از سبزیجات استفاده می شود. از این رو صادرات انواع سبزی تازه و سبزی خشک در بازارهای جهانی رواج دارد و سالانه شاهد رشد مثبت در این عرصه هستیم.
مواردی مانند تغییرات فصلی، مسائل اقتصادی هر کشور و وجود عوامل بیماری زا در مزرعه ها و یا گلخانه ها به صورت غیرمستقیم بر صادرات سبزی تازه و سبزی خشک تاثیر می گذارد. برای مرغوب بودن و کیفیت بالای محصولات جهت صادرات باید همه ی موارد استاندارد کاشت و نگهداری در مزرعه یا گلخانه به خوبی رعایت شود.
علاوه بر صادرات سبزی تازه، صادرات انواع سبزی خشک نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. خشک کردن سبزی باعث طولانی تر شدن ماندگاری سبزی می گردد البته باید بگوییم که کیفیت سبزی ها بستگی به ماشین آلاتی دارد که شرکت تولید کننده سبزی ها را به وسیله آن ها خشک می کند و در وزن های مختلف بسته بندی می نماید.
استفاده از سبزیجات خشک در خاورمیانه، اروپا و آسیا تنقریبا از 12 هزار سال قبل از میلاد رواج داشته است. بومیان این مناطق، برای خوراک یا درمان سبزی ها را خشک می کردند و از آنها استفاده می کردند.
صادرات سبزیجات منجمد در سال 2019 بالغ بر 6/6 میلیارد دلار بوده است که در سال 2015 14.2 درصد افزایش برای همه ی شرکت های صادر کننده داشته است.
سبزیجات متفرقه با ارزش ترین نوع از سبزیجات منجمد صادراتی هستند که 56.5 درصد از کل سبزیجات منجمد را تشکیل می دهند که شامل کلم بروکلی، مارچوبه، گل کلم، قارچ، هویج و کنگر فرنگی است.
سایر زیر مجموعه های سبزیجات را می توانید در لیست زیر مشاهده کنید:
تامین کنندگان در اروپا بالاترین حجم صادرات سبزیجات منجمد را طی سال 2019 با ارزش حمل 3.5 میلیارد دلار ( 53.5% ) از همه ی معاملات جهان را به ثبت رساندند. در مقام دوم، صادر کنندگان آسیایی با 2.24% قرار داشتند در صورتی که منشا 13.9% از صادرات سبزیجات منجمد در همه ی جهان در آمریکای شمالی بوده است. آمریکای لاتین درصد کمتری در حدود 5.1% را به خود اختصاص داده است. برای آفریقا نیز 1.8% و اقیانوسیه 1.4% ثبت شده است.
پیشنهاد مطالعه: پیدا کردن مشتری خارجی برای صادرات
برترین کشورها در صادرات سبزی تازه در سال 2018 شامل کشورهای چین، ایالات متحده آمریکا، آلمان، هلند و ژاپن هستند. در لیست زیر کشورها را رتبه بندی کرده ایم:
چین: یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان سبزیجات خشک کشور چین است. این کشور انواع سبزیجات را صادر می کند. این سبزیجات شامل قارچ، جوانه لوبیا، لوبیای سبز و شاهی است. در سال های اخیر تجارت صادرات سبزی به دلیل تقاضای بسیار زیاد مصرف کنندگان در حال افزایش بوده است. کشور چین سالانه 3.23 میلیارد دلار از طریق صادرات سبزیجات خشک درآمد کسب می کند.
ایالات متحده: کلم بروکلی، لوبیا سبز، سیب زمینی شیرین، قارچ و گل کلم نمونه ای از محصولاتی هستند که آمریکا به سایر کشورها صادر می کند. افزایش نرخ صادرات سبزیجات خشک باعث شده است که این کشور به عنوان دومین صادر کننده سبزیجات بعد از کشور چین در رتبه بندی قرار گیرد. طبق تحقیقات، این کشور از طریق صادرات انواع سبزیجات خشک، سالانه 221 میلیون دلار درآمد کسب می کند.
آلمان: در زمینه تولید صادرات سبزیجات خشک شرکت های زیادی در آلمان تخصص دارند، به همین دلیل کشور المان محصولات زیادی را به کشورهای دیگر، به عنوان مثال به کشور آفریقا صادر می کند. کشور آلمان سومین تولید کننده سبزیجات خشک است که از این طریق سالانه 193 میلیون دلار درآمد کسب می کند.
در سال های اخیر، یکی از صنایع در حال توسعه و پرسود، تجارت سبزیجات می باشد. دلیل آن هم تقاضای زیاد محصولات سبزیجات منجمد در سراسر دنیا است. به علت تقاضای بسیار بالا برای سبزیجات منجمد، ترشی، قارچ و دیگر محصولات شبیه به آن ها، فرصت مناسبی جهت سرمایه گذاری های بزرگ در صادرات سبزی به وجود آمده است.
یکی از بزرگترین تولید کنندگان بامیه و زنجبیل کشور هندوستان است، همچنین رتبه دوم در تولید برنج، کلم، پیاز، سیب زمینی، گل کلم و دیگر محصولات را دارد.هندوستان آب و هوای بسیار مناسبی برای تولید سبزیجات دارد و از نظر جغرافیایی در مکانی قرار دارد که می تواند به کشورهایی مانند ژاپن، مالزی، کره، خاورمیانه و ایران صادرات گسترده ای انجام دهد.
مراحل صادرات سبزیجات به شرح زیر است:
اولین کاری که برای صادرات سبزی باید انجام دهید، ثبت درخواست فروش و صادرات کالا است. جهت ثبت درخواست صادراتی یا گفت و گو با مشتری باید کارت بازرگانی داشته باشید و همچنین مجوزهای صادراتی را جهت سبزی خشک و سبزی تازه دریافت کنید.
برای صادرات می توانید از شرکت های بازرگانی صادرات و واردات کمک بگیرید. حتی می توانید یک تجارت آنلاین راه اندازی کنید. زنجیره صادرات هوشمند می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
یکی از مراحل بسیار مهم برقراری تماس با تامین کنندگان برای صادرات سبزیجات خشک و سبزیجات تازه است. شماره تماس تجارخارجی را می توانید از طریق اتاق بازرگانی دریافت کنید سپس با تامین کننده آشنا می شوید و برای تامین سبزی ها مراحل بعدی را انجام دهید.
جستجوی مشتری خارجی:
شما باید بتوانید مشتری های خارج از کشور را پیدا کنید و رقبای خود را در آن کشور شاسایی کنید. قیمت گذاری انواع سبزیجات خشک و سبزیجات تازه برای صادرات اهمیت بالایی دارد.
سایت زنجیره هوشمند صادرات می تواند در پیدا کردن و جذب مشتری های خارجی به شما کمک کند.
برای تامین صادرات سبزی صادراتی و انجام مراحل صادرات سبزی از فروشندگان خرده، توزیع کنندگان و نمایندگان کمک بگیرید. اگر می خواهید یک تجارت آسان و بدون مشکل داشته باشید ما به شما پیشنهاد می کنیم که یک نماینده خارج از کشور به صورت کمیسیونی استخدام کنید. بهترین راهکار، شرکت های بازرگانی هستند که در کشورهای خارجی شعبه دارند.
مرحله نهایی صادرات سبزی بسته بندی و حمل و نقل است. نکته مهمی که باید قبل از ارسال محصول به آن توجه کنیم، بسته بندی صحیح و برچسب گذاری درست آن محصول است. بسته بندی درست سبزیجات تازه و خشک و همچنین استفاده از خدمات حمل و نقل صحیح، در صادرات تاثیرگذار است.
چالشها و مشکلات صادرات سبزیجات میتوانند عبارت باشند از:
پیشنهاد مطالعه: روش های رفع تعهد ارزی
چه مزایایی در صادرات سبزیجات وجود دارد؟
مزایای صادرات سبزیجات شامل افزایش درآمد ارزی، ایجاد اشتغال، توسعه صنایع مرتبط، تنوع درآمدی کشور و تبادل فناوری و دانش فنی با سایر کشورها میشود.
چه چالشهایی در صادرات سبزیجات وجود دارد؟
چالشهای صادرات سبزیجات شامل استانداردهای بینالمللی، حمل و نقل، تغییرات آب و هوایی، رقابت با کشورهای دیگر و مشکلات مربوط به بازارهای هدف میشود.
چه راهکارهایی برای ورود به بازارهای صادرات سبزیجات وجود دارد؟
راهکارهای ورود به بازارهای صادرات سبزیجات شامل تحقیق و توسعه، بهبود فرآیندها، استفاده از فناوریهای نوین، رعایت استانداردها، تبلیغات و بازاریابی موثر و ایجاد ارتباط و همکاری با سازمانها و مراجع مربوطه است.
صادرات سبزیجات تازه و صادرات سبزی خشک چه تفاوتی دارند؟
صادرات سبزیجات تازه به معنای صادرات سبزیجات در حالت تازه و بدون پردازش است، در حالی که صادرات سبزی خشک به معنای صادرات سبزیجات پس از پردازش و خشک کردن آنها میباشد.
چه عواملی در انتخاب بازارهای هدف برای صادرات سبزیجات باید مدنظر قرار گیرد؟
در انتخاب بازارهای هدف برای صادرات سبزیجات، عواملی مانند تقاضا و نیازهای بازار، رقابتهای موجود، قوانین و مقررات مربوطه، شرایط جوی و محیطی و همچنین توان رقابتی و توانایی صادرکننده باید مدنظر قرار گیرند